Miért jobb két matrac mint egy?

Ha matracot szeretnének venni a franciaágyba, megéri átgondolni a matrac méretét. Két lehetőség közül választhat, melynek előnyei és hátrányai is vannak. A nagy méretű ágyba tehet egy nagy matracot, vagy két kisebb 1+1 matracot helyezhet, melyek közösen kitöltik a fekhelyet. Olvassa el, melyik lehetőség a legmegfelelőbb az Ön számára.

matrace 1 1


MIKOR JOBB KÉT MATRAC, MINT EGY?

Egyre több vásárlónk részesíti előnyben az 1+1 matracokat. A közös háztartásban élő párok a franciaágyba két matracot választanak.
Az 1+1 matracok két egyforma matracból állnak, a franciaágy ágyrácsára helyezve kitöltik a franciaágyban a helyet, helyettesítik az egy nagy matracot.
A pároknak néha eltérhetnek az alvási szokásai, míg Ön az éjjel háton fekve piheni ki magát, addig a párja inkább az oldalán alszik. A legnépszerűbb alváspozíciókról van szó, azonban mindegyik alváspozíció más matrackeménységet igényel. A kényelem érzését befolyásolhatja a terhesség, súlynagyobbodás vagy csökkenés, baleset, ezek mind ideiglenesen megváltoztatják az alvási szokásokat. A két matrac használata esetén nem kell kompromisszumokhoz folyamodnia, vagy esetleg a lakásban az alváshoz más helyet keresni. A modern matracok mindkét oldala általában eltérő keménységű, így tetszés szerint, használójuk igénye szerint forgathatóak. Két különálló matrac ára általában valamivel drágább, mint egy nagyobb matracé. Minden hozzáadott plusz forint azonban megtérül a zavartalan, kényelmes alvás során, valamint a könnyebb és egyszerűbb rendszeres tisztításnál.

MIKOR JOBB DÖNTÉS EGY NAGY MATRAC, MINT KÉT KISEBB?

A nagyobb matracoknak is megvan az előnyük.
Az első egyértelműen az alacsonyabb ár. A másik előny, hogy a közepén nem törik meg, ami leginkább a puha matracoknál érezhető.
A nagy matracok ugyanolyan minőségűek mint az 1+1 akcióban lévő matracok. Mivel egy nagy matracot nem lehet a párok igényei szerint forgatni az ideális matrackeménységre, az alvás közbeni kényelem kompromisszumot követel.

dva matrace vs jeden_hu