Miért jobb két matrac? Mint egy

Ha matracot szeretnének venni a franciaágyba, megéri átgondolni a matrac méretét. Két lehetőség közül választhat, melynek előnyei és hátrányai is vannak. A nagy méretű ágyba tehet egy nagy egészségügyi matracot, vagy két kisebb 1+1 matracot helyezhet, melyek közösen kitöltik a fekhelyet. Olvassa el, melyik lehetőség a legmegfelelőbb az Ön számára.

matrace 1 1


MIKOR JOBB KÉT MATRAC, MINT EGY?

Egyre több vásárlónk részesíti előnyben az 1+1 matracokat. A közös háztartásban élő párok a franciaágyba két matracot választanak.
Az 1+1 matracok két egyforma matracból állnak, a franciaágy ágyrácsára helyezve kitöltik a franciaágyban a helyet, helyettesítik a túlméretes matracot.
A legtöbb esetben a párok más alváspozícióban alszanak. A valós életben míg Ön az éjjel háton fekve piheni ki magát, addig a párja inkább az oldalán alszik. A legnépszerűbb alváspozíciókról van szó, azonban mindegyik alváspozíció más matrackeménységet igényel. A kényelem érzését befolyásolhatja a terhesség, súlynagyobbodás vagy csökkenés, baleset, ezek mind ideiglenesen megváltoztatják az alvási szokásokat. A két matrac használata esetén nem kell kompromisszumokhoz folyamodnia, vagy esetleg a lakásban az alváshoz más helyet keresni. A modern matracok mindegyik oldala általában eltérő keménységű, így tetszés szerint használójuk igénye szerint forgathatóak. Két különálló matrac ára általában valamivel drágább, mint egy nagyobb matrac ára. Minden hozzáadott plusz forint azonban megtérül a zavartalan, kényelmes alvás során, valamint a könnyebb és egyszerűbb rendszeres tisztításnál. Előny az állítható ágyrács (ezek max. 140X200 cm méretben gyártható)

KEVESEBB ZENE, DE KEVESEBB PÉNZÉRT. MIKOR JOBB EGY NAGY MATRAC, MINT KÉT KISEBB?

A nagyobb matracoknak is megvan az előnyük.
Az első egyértelműen az alacsonyabb ár. A másik előnye, hogy a közepén nem törik meg, ami leginkább a puha matracoknál érezhető.
Nagy egészségügyi matrac az e-shopunkkon ugyanolyan minőségű mint az 1+1 kettes matrac. Mivel a matracokat a párok igényeik szerint nem tudják forgatni az ideális matrackeménységre, az alvás közbeni kényelem a kompromisszum kérdése lesz.
A választáshoz feltüntetett szabályok és tippek a klasszikus ágyra oldaldeszkákkal vonatkoznak. A kontinentális ágyakra a nagy egydarabos matracok felelnek meg csúszásgátlóval.