Hogyan válasszunk matracot?

A MEGFELELŐ MATRAC KIVÁLASZTÁSÁHOZ MIT KELL TUDNUNK?

Új matracot szeretne venni? Olvassa el utasításunkat, melynek segítségével megfelelő matracot választhat franciaágyba vagy egyszemélyes ágyba.
Fokozatosan elmagyarázzuk, hogyan tájékozódjon az árakban, vagy az Ön számára melyik matrackeménység a megfelelőbb.
Érdekli Önt, hogy milyen gyerekmatracot érdemes választani? Olvassa el az utasításunkat is: HOGYAN VÁLASSZUNK GYEREKMATRACOT.

ako si vybrat matrac

MENNYIBE KERÜL A MINŐSÉGI MATRAC?


"Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó árút vásároljak." (Rothschild)

Ismerik ezt a népszerű mondást? Bölcs szavak, melyek a matracok kiválasztásánál az utolsó pontig érvényesek. Az egészségügyi matrac átlagos élettartama 5-10 és nem ritkán 15 év. Ez több mint 1800 matracon töltött éjszakát jelent. Épp ezért nem érdemes takarékoskodni a matracon. Válasszon inkább olcsó matrac helyett kiváló minőségű matracot magasabb áron. Az olcsó matrac pénztárcabarát megoldás, viszont az alapanyagok minősége, az élettartama sokkal rövidebb a drágább matracokkal szemben. Az olcsóbb matracok gyorsabban elhasználódnak, idejeelőtt kifekvések keletkeznek, így gyakrabban kell cserélni. Az olcsóbb matracok hétvégi házba csak rövidtávú vagy alkalmankénti használatra megfelelőek. Ezzel szemben a minőségi matracok, melyekbe nagyobb összeget invesztált, hosszabb élettartammal rendelkeznek és minőségi alvást biztosítanak. A minőségi matracba, melyet hosszabb ideig szeretne használni, kedvezőbb nagyobb összeget invesztálni, mint minden 2 évben új olcsó matracot vásárolni.
Az alvás minősége hatással van a fizikai és lelki kondíciónkra. A matrac kiválasztásánál ezért jegyezze meg, hogy az árhoz hozzáadott minden forint jobb és minőségibb alvást, hosszabb élettartamot biztosít matracának.


FÉRFIAK ÉS NŐK ALVÁS KÖZBEN. HOGYAN VÁLASSZUNK MATRACOT FRANCIAÁGYBA?


A férfiak és nők általában más alváspozíciókat részesítenek előnyben. Vannak, akik az oldalt fekvést részesítik előnyben, aztán áttérnek a hason vagy háton fekvésre. A problémát bravúrosan megoldották a kétoldalas és különböző keménységű matracokkal. A matrac szükség szerint fordítható, így két különböző komfortot kapunk aszerint, hogy a puhább vagy keményebb matracra van szükségünk. Még nagyobb plusz a párok matracánál, melyeket a weboldalunkon 1+1 kombinációban kínálunk, hogy a párok kölcsönösen kicserélhetik. Amennyiben matracot szeretne venni franciaágyba két személy számára, a legjobb megoldás a két matrac megvétele. Annak ellenére, hogy ez a kínálat nem tűnik túl romantikusnak, a párok 1+1 matraca sokkal előnyösebb, mint a nagyméretű matrac.

A matrac keménységének érzete függ a gyártásnál felhasznált anyagok összetételétől és az ágyrácstól. A latex, a különböző típusú habok, a táskarugók biztosítják a puhaságot. Ellenben a kókuszdeszka és bonell rugók a matracnak alvás közben nagyobb keménységet, valamint kellemes támaszt adnak.

A matrac keménységét az ágyrács szilárdsága és rugalmassága is befolyásolja. A matrac kiválasztása során a kényelmes fekvés érdekében érdemes az ágyrácsot is figyelembe venni.

A lamellás ágyrács egy fokkal csökkenti a matrac keménységét. Legjobban akkor érzékelhető, ha rugós matracot merev lamellás ágyráccsal kombinál.

KEMÉNY VAGY PUHA MATRAC A JOBB? MATRAC ALVÁSPOZICIÓK SZERINT


Szükségleteink az évek során változnak, míg régen puha matracokat kedveltük, addig ma már a hátgerincünknek a kemény matrac a megfelelő. A megfelelő hatás elérésére fontos a súly és a magasság figyelembevétele. Fontos szerepe van az alváspozíciónak is. A matracokat kenénységük szerint felosztjuk a legpuhábbtól (H1) a közepesen keményen (H2) keresztül a legkeményebbig (H5).
Biztosan észrevette, hogy a régi matracán másképp alszik háton fekve, mint az oldalán.
A tökéletes matrac kiválasztásánál vegye figyelembe a leggyakrabban alkalmazott alváspozícióját.

A háton alvás a legegészségesebb. A test súlya és a gerincre való nyomás egyenletesen osztódik el. A háton alvás azonban nem megfelelő ha a személy náthás, horkolásra hajlamos, vagy nehezen lélegzik.

Az oldalt alvás elsősorban a nők körében népszerű. Amennyiben oldalt szeret aludni, ajánljuk a puhább matracokat kókuszréteg nélküli (legmegfelelőbbek a latex és memóriahabos matracok), melyek követik a test vonalát és megfelelő pozícióban tartják a hátgerincet.

A hason alváshoz nem megfelelőek a kemény matracok, mivel alvás közben nagyobb nyomás éri a belső szerveket a hasüregben. A túlságosan puha matracok sem segítik az alvás alatti teljes kikapcsolódást, mivel a hátgerincet nem tartják megfelelő helyzetben. Legmegfelelőbb a közepesen kemény matrac.

 

HOGYAN KOMBINÁLJUK A MATRACOT AZ ÁGYRÁCCSAL?


Most már bizonyára tudja, melyik matrackeménység megfelelő az Ön számára. Ellenőrizze az Ön ágyának matrac és ágyrács összeegyeztethetőségét:


Matracok rugók nélkül: lamellás ágyrács megfeszített rugalmas lamellákkal.
Kemény és közepesen kemény rugó nélküli matracok: merev lamellás ágyrács és fából készült masszív léces ágyrács.
Puha, rugó nélküli matracok: lamellás ágyrácsok.
Rugós matracok: erős matracok (pl. fából készült masszív léces rostok) vagy merev lamellás ágyrácsok.
Megjegyzés: Főként az utolsó felsorolt típus – a rugós matrac és a merev ágyrács kombinációját akkor válasszuk, ha alvás közben rugalmasabb és puhább érzést szeretnénk elérni a rugós matracon.

Ne felejtse el, hogy az ágyrács is kicserélhető 99%-ban más típusra, tehát nem kell, hogy a végső döntésben döntő szerepet játsszon, melyen ágyrács van a jelenlegi ágyában. Egyszerű és anyagilag nem megterhelő kicserélni a nem megfelelő ágyrácsot, és egy jobb minőségi matracot vásárolni, mely testének tökéletes pihenést nyújt. Ajánljuk az új ágyrács megvételét abban az esetben is, ha az újonnan megvásárolt matrac egy bizonyos idő után is túl keménynek vagy túl puhának bizonyul.
Mivel az ágyrács kicserélése egy fokkal megváltoztathatja a matrac keménységét, így teljesen más érzést nyújthat alvás közben.

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés