Hogyan válasszunk gyerek matracot? TIPPEK a gyermek életkorától függően

Szüksége van tanácsra, hogyan válasszon matracot gyermekének? Az e-shopunkban található gyerekmatracok a 4KIDS szériából speciálisan a gyermekek igényei szerint lettek kifejlesztve és maximum 60 kg teherbírással rendelkeznek. Ugyanúgy mint a felnőtteknek, a gyermekeknek is különböző matracok felelnek meg. A matrac választását a gyerekek kora határozza meg.

Kérjük, olvassa el, melyik gyerekmatrac a legmegfelelőbb az Ön gyermekének.

Hogyan válasszunk gyerekmatracot?

HOGYAN VÁLASSZUNK MATRACOT A BABÁNAK VAGY KISGYEREKNEK (0 - 3 ÉV)

A nap nagy részét átalusszák. A csecsemőknél és a legkisebb gyermeknél az alvás során fejlődik az izomzat és a csontozat, a szemünk előtt nőlnek olyan gyorsan, mint a gomba.

A megfelelő alvás érdekében a babáknak szilárd gyerekmatracra van szükségük, amely lehetővé teszi a baba megfelelő és könnyű légzését (ajánlott a kókuszréteget tartalmazó matrac vásárlása). A babáknak rugalmas matracra van szükségük, mely születésüktől fogva könnyen alkalmazkodik a baba testalkatához. Csecsemőkorban kerüljék a puha matracokat, mindennapos használatra nem alkalmasak. A választásnál szenteljenek figyelmet a matrac tisztítására és a matrac megfelelő szellőztetésére. A kiságyba való matracok általában könnyűek, légáteresztőek és könnyen szellőztethető anyagokból készülnek. Kitűnik közülük az egészségügyi matrac hajdinaréteggel. A gyerekmatracok hajdinával nemcsak a gyermek hátgerincének megfelelő fejlődését segítik, de megakadályozzák az atkák és baktériumok fejlődését is a matrac belsejében, felületén és a gyerekek bőrén. A hajdina matracok biztosítják az egészséges alvást és a gyerekágy fokozott tisztaságát.

Magasfokú tisztaságról gondoskodik a cipzáras huzat is, melynek köszönhetően a matrac egyes részeit könnyebben kitisztíthatja, ugyanis a huzat mosógépben mosható. A huzat rendszeres mosása eltávolítja az atkákat és allergéneket, és csökkenti annak kockázatát, hogy gyermeke a jövőben allergiás, asztmás legyen vagy légúti problémákkal küzdjön. Praktikus segítség a matracvédő, melynek segítségével ritkábban kell tisztítani kisebb balesetek után a matracot.

A weboldalunkon található babaágyba való matracok, melyek ezeket a feltételeket tökéletesen biztosítják, a Kétoldalas gyerekmatrac Bambino Console hajdinával és kókuszréteggel, a Bambino Candy matrac hajdinával, vagy az egyszerű gyerekmatrac 120x60 kókusz.

HOGYAN VÁLASSZUNK GYEREKMATRACOT OVISOKNAK ÉS ISKOLÁSOKNAK (3 - 13 ÉVES GYEREKEK)

Ha 3 és 13 éves gyermeke van, akkor egy nagy esemény előtt áll. Költözködés a szülők hálószobájából a saját gyerekszobába. :)

gyermekmatrac

A gyerekeknek ebben az életkorban már önállóan kellene aludnia. A jó hír azonban, hogy ebben a korban még megfelel nekik az ún. alap matrac. Mivel a matrac súlya kisebb és egyszerű a szerkezete, a gyerekmatracok anyagilag az Ön pénztárcáját sem terhelik meg. A szilárdságnak és a tölteléknek is megvan a megalapozott értelme. Például a gyerekmatracok alacsony magassága lehetővé teszi a  leesésgátló felhelyezését az ágyra, és 100%-ban védő funkciót biztosít az ágyból való leeséstől. Óvodás és iskolás korú gyermekek számára már nem éri meg olcsó matracot venni. Többnek alacsony a terhelhetősége, ezért a legkisebbeknek felelnek csak meg, vagy átmeneti alvásra ajánlottak. Hosszútávú használat során gyorsabban elhasználódnak, ezért új matracot kell vásárolni.

JEGYEZZE MEG: A ZÓNÁS MATRACOKAT HAGYJA MEG A NAGYOBB TINÉDZSEREKNEK VAGY FELNŐTTEKNEK

A gyerekeknek, akiknek a hátgerince gyors fejlődésben van, nem alkalmasak a zónás matracok (sem a zónás hab, sem a táskarugós matracok zónákkal). A zónás matracok követik az emberi test anatómiáját, a felnőtt ember súlyára és magasságára vannak gyártva, ezért a gyerekeknek 3-tól 13 éves korig a zónás matracok nem megfelelőek.

A gyermekek ebben a korban még növésben vannak, éppen ezért a gyerekgyógyászok ajánlása szerint számukra közepesen kemény vagy keményebb gyerekmatracok szükségesek. Jó választás az egyszerű rugós vagy hab gyerekmatracok  több rétegből. Ügyeljen a matrac szellőzésére, mely  biztosítja a higiéniát. Az allergiások, a légúti betegségekkel vagy bőrbetegségekkel küzdő gyermekek számára a hajdinával ill. kókuszréteggel rendelkező matrac a megfelelő. Nagy plusz a levehető és mosható cipzáras huzat, melyhez a kisebb gyermekeknél matracvédőt is vásárolhat.

A kiváló minőségű anyagokból készült gyerekmatracok ára magasabb. Az olcsó gyerekmatrac is kiváló és gyors megoldás, de előbb elhasználódik, mint a drágább és minőségibb gyerekmatrac. A gyermek állandó fejlődésben van, ezért 10 éves kor után a matracot higiéniai szempontból ajánlatos lecserélni.

Weboldalunkról a gyerekágyba a következő matracokat ajánljuk, a Sofia habmatrac gyerekeknek, vagy gyermek Bambino Coir Max kókuszmatrac, melyeket a gyerekágy méretei szerint választhatja.

TIPP:

Amennyiben emeletes ágyba vásárol matracot, jó választást jelentenek jutányos áron kapható 1+1 matracok, melyek között gyerekmatracokat is talál.

HOGYAN VÁLASSZUNK MATRACOT TINÉDZSERNEK (13+ ÉVES GYEREKEK)

Néha nem győzünk csodálkozni, milyen gyorsan nőlnek a gyermekek. Egy gyerek, ha betölti a 13. életévét belép a tinédzserkorba, ezután súly és testfelépítés szerint válasszon matracot. Egy ilyen matrac tökéletes lesz gyermeke számára.

matrac

A tinédzsereknek továbbra is fejlődik az izomzata és a csontozata, így fektessen nagy hangsúlyt a matrac kiválasztására. A legmegfelelőbbek a rugós és habmatracok, de jó választás akármelyik modern és minőségi matrac a felnőtt matracok kínálatából. A tinédzsernek vehetünk zónás matracot, amely a fiatalabb testvérei számára még nem alkalmas. A levehető és mosható cipzáras huzat is nagy pluszt jelent.

Itt is érvényes az a szabály, hogy a minőségi matracok nagyobb befektetést igényelnek.

Ajánlott matracok: mindegyik a felnőtt kategóriából